DDD
RO EN

„Gastronomia viitorului” - Demonstrații practice de la chefi experimentați pentru o alimentație sănătoasă

Miercuri, 19 mai 2021

Sănătate și educația alimentară sunt două concepte imposibil de separat. În spiritul celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă propunem un nou eveniment prin care susținem adoptarea unui stil de viață durabil. Alimentația este una dintre componentele de bază pe care le avem în vedere atunci când ne gândim la un viitor sustenabil. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, prin urmare, vă propune să privim către „Gastronomia viitorului” – care din punctul nostru de vedere va fi consolidată în jurul consumului responsabil, reducerii risipei alimentare și promovării surselor de hrană locale.

 

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Asociația Culinară Euro Est Alternativ, alături de Euro-Toques International cea mai mare asociație europeană a Maeștrilor Bucătari din Europa și a proprietarilor de restaurante care respectă regimul de alimentație sănătoasă.

 

În deschiderea evenimentul va lua cuvântul consilierul de stat László Borbély, căruia i se vor alătura în prima parte a evenimentului Enrico DERFLINGHER Co-Președinte Euro-Toques International, Daniela CÎMPEAN, Președinte Consiliul Județean Sibiu, Dr. Iulia DRĂGUȚ, Președinte, Asociația Culinară Euro Est Alternativ și Cornel BERTEA HANGANU, consilier, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă-Guvernul României,

 

Invitatul special este domnul Chef Radu Zărnescu, Președinte Euro-Toques România și Vice Președinte Asociația Culinară Euro Est Alternativ care, în transmisiune LIVE de la Sibiu, va face demonstrații practice din bucătărie sub forma unui workshop.


  • Activitățile workshop-ului se vor concentra în jurul următoarelor tematici:
  • Noțiuni introductive de gastronomie;
  • Tehnici culinare și metode de gătire;
  • Importanța menținerii echilibrului la nivelul folosirii materiei prime. Elemente de combaterea risipei alimentare;
  • Îndrumări privind consumul responsabil;
  • Arhitectura farfuriei.

Evenimentul se adresează noii generații de elevi care urmează cursuri cu specific alimentar, mai exact ajutor de bucătar și tehnician în gastronomie, evenimentul urmărind o tematică actuală pentru aceștia.

 

Astăzi, începând cu ora 13:00, workshop-ul poate fi urmărit LIVE pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă: 

www.facebook.com/departamentulpentrudezvoltaredurabila




Subiecte corelate

Setări cookies