DDD
RO EN

László Borbély: Îndemnăm oamenii să consume în mod inteligent cât mai multe fructe și legume, contribuind astfel și la combaterea risipei alimentare și la reducerea cheltuielilor lunare

Marți, 21 septembrie 2021

„România ocupă ultimele locuri în Europa la consumul de fructe și legume. La gust, savoare și calitate cred că încă stăm foarte bine, lucru confirmat și de specialiști. Trebuie să profităm de acest lucru. În Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile, îndemnăm oamenii să consume în mod inteligent cât mai multe fructe și legume, contribuind astfel și la combaterea risipei alimentare și la reducerea cheltuielilor lunare. Acestea sunt secretele simple din spatele unei alimentații sănătoase și unui stil de viață sustenabil.”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Astăzi, 21 septembrie 2021, în Anul Internațional al Fructelor și Legumelor, proclamat de Organizația Națiunilor Unite și în Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a promovat rolul consumului sporit de fructe și legume în adoptarea unui stil de viață durabil și sustenabil, prin sesiunile aplicate ale conferinței ”Anul Internaţional al fructelor şi legumelor”.

Specialiști din România (Marius Mihai Micu – Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Prof. Dr. Marian Bogoescu, Aurel Tănase Președinte OIPA PROD COM, Organizația interprofesională legume-fructe, Nastasia Belc, Președintele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București) și din Europa (Nabil Gangi – FAO Deputy Regional Representative for Europe and Central Asia, Anastasia Alvizou – Deputy Head Unit „Farm to Fork”) au împărtășit cele mai bune măsuri administrative și politici din domeniul agriculturii și legumiculturii bio, atât pentru fermierii producători cât și pentru consumatori, schimbările legislative europene în curs, sursele de finanțare disponibile, inovațiile și oportunitățile de protejare a sistemelor de cultivare.

Au fost aduse în discuție exemple de bună practică dar și sfaturi utile pentru alimentația noastră de zi cu zi de la nutriționistul Mihaela Bilic și chef Adrian Hădean.

Evenimentul a avut loc în cadrul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile în România.

Programul evenimentelor desfășurate de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în acest context continuă astfel:

Miercuri, 22 septembrie

  • Conferință lansare program ”România în siguranță”, ora 10:00, Guvernul României, Sala Transilvania;

Joi, 23 septembrie

  • între orele 10:00-18:00, cinci dintre cele mai active organizații de tineret UnYouthRomania, Forumul Tinerilor din România, Uniunea Studenților din România, Liga Studenților Români din Străinătate, FASMR vor desfășura activități de promovare a celor 17 ODD-uri, locație Nod Markerspace;
  • 10:00 la Sfântu Gheorghe debutează seria de evenimente „Incubatoare de afaceri sustenabile”



Subiecte corelate

Setări cookies